ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΩΝ ΧΑΛΙΩΝ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
 
 

 
 
Πέρσης Συντηρητής Χειροποίητων Χαλιών
 
 
 

Καθαρισμός & συντήρηση χειροποίητων χαλιών

 
Στην episkevi-halion.gr πετυχαίνουμε με βάση την πολύχρονη εμπειρία μας στον καθαρισμό και στην συντήρηση των χειροποίητων χαλιών, το σωστό αποτέλεσμα για κάθε ένα χειροποίητο χαλί ξεχωριστά.

Τονίζουμε ότι ο καθαρισμός των χειροποίητων χαλιών πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικών, πιστοποιημένων (από διεθνείς οργανισμούς) προϊόντων, καθώς και εξελιγμένων μηχανημάτων που διαθέτουμε.

1ο ΒΗΜΑ : Το πιο σημαντικό βήμα στον καθαρισμό των χειροποίητων χαλιών είναι η απομάκρυνση του χώματος από το πέλος των χαλιών. Γι΄αυτή τη διαδικασία χρησιμοποιούμε εξειδικευμένο μηχάνημα λαμβάνοντας υπόψη το πάχος, την παλαιότητα και την φθορά κάθε χαλιού. Η ανωτέρω διαδικασία προηγείται του καθαρισμού προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι ουσιαστικό και όχι επιφανειακό διατηρώντας το χαλί σε καλή κατάσταση χαρίζοντάς του μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

2ο ΒΗΜΑ : Σ΄αυτό το βήμα προκειμένου να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα λαμβάνουμε υπόψη μας την ποιότητα του χειροποίητου χαλιού (μετάξι ή μαλλί), την τεχνοτροπία βαφής και χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα προϊόντα και κατάλληλα μηχανήματα πραγματοποιούμε τον καθαρισμό διατηρώντας το χρώμα και το πέλος του χαλιού.
Τέλος, στο στάδιο αυτό είναι σημαντικό να κατεβάσουμε το πέλος του χαλιού με σωστή φορά για να αποφευχθεί η διχρωμία και το σπάσιμό του.

3ο ΒΗΜΑ : Στο βήμα αυτό τοποθετούμε τα χαλιά σ΄ένα χώρο ειδικά εξοπλισμένο με σύστημα αφύγρανσης και εξαερισμού προκειμένου να αποφύγουμε τη ζημιά που προκαλεί στα χρώματα η επαφή του χαλιού με την ηλιακή ακτινοβολία.

Τέλος, όταν στεγνώσουν τα χαλιά τα σκουπίζουμε και τα συσκευάζουμε τοποθετώντας τα σε ράφια, όπου θα παραμείνουν μέχρι την ώρα της παράδοσής τους, με ασφάλεια αφού ο χώρος αυτός προστατεύεται.

Επομένως, μπορούμε να αναλάβουμε τον καθαρισμό του χειροποίητου χαλιού σας παρέχοντας εγγύηση για το αποτέλεσμα που σίγουρα θα σας ικανοποιήσει.
 
128043_eb
128042_eb
128040_eb
128041_eb
 
 
 
Χρήσιμες συμβουλές φροντίδας

  1. Μη χτυπάτε ή τινάζετε το χαλί σας με δύναμη, γιατί έτσι μπορεί να τραυματιστούν ή να χαλαρώσουν τα στημόνια.
  1. Επειδή το χαλί σας είναι ένας ζωντανός οργανισμός, είναι πολύ σημαντικό κατά τη φύλαξή του ν΄αναπνέει. Συνεπώς, αποφύγετε τη φύλαξή του σε μέρη με υγρασία και τυλίξτε το σε πάνινες θήκες.
  2. Λαμβάνοντας υπόψη τον παράγοντα, «σκώρο», που μπορεί να προσβάλει το χαλί σας, προτείνεται η χρήση απλού καπνού κατά τη φύλαξη, για να αποφευχθούν τυχόν αλλεργίες από τη χρήση αντισκωρικών προϊόντων.
 
 
 
 

Καθαρισμός και επισκευές χειροποίητων χαλιών episkevi-halion.gr

 
Τηλέφωνο +302109710870
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ
ΚΑΙ
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΣ