ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΩΝ ΧΑΛΙΩΝ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
 
 

 
 
Πέρσης Συντηρητής Χειροποίητων Χαλιών
 
 
 

Στεγνός καθαρισμός χειροποίητων χαλιών με ειδικό πάνινο δίσκο

 
Στην episkevi-halion.gr μελετάμε τους τρόπους για Στεγνό Καθαρισμό Χειροποίητων Χαλιών και φέραμε μια πρωτοποριακή μέθοδο που αποτελείται από τα εξής στάδια:
 

1) Απομάκρυνση χώματος

 
Το σημαντικότερο στάδιο για τη συντήρηση ενός Χειροποίητου Χαλιού είναι ο σωστός τρόπος απομάκρυνσης της σκόνης από το πέλος - μέχρι τη ρίζα του χαλιού, που είναι ο βασικότερος παράγοντας φθοράς του πέλους.

Χρησιμοποιώντας το Τιναχτήρι από την πίσω πλευρά του χαλιού προχωράμε στην απομάκρυνση στερεών καταλοίπων, καθορίζοντας τη διάρκεια (που το χρησιμοποιούμε) πάνω στο κάθε χαλί ανάλογα με το πάχος , την ποιότητα και την παλαιότητα του.
 

2) Σκούπισμα

 
Για να ολοκληρωθεί η απομάκρυνση χώματος με επιτυχία, σκουπίζουμε με σκούπα που αποτελείται από ειδικό κυλινδρικό πέλμα το οποίο εισχωρεί στο βάθος του πέλους του χαλιού και απομακρύνει όλα τα στερεά κατάλοιπα.
 

3) Προετοιμασία με πάνινο δίσκο

 
Με πιστοποιημένο προϊόν νέας τεχνολογίας ειδικό για Χειροποίητα Χαλιά, το οποίο όχι μόνο δεν αφήνει κατάλοιπα αλλά απομακρύνει και τυχόν κατάλοιπα απορρυπαντικών & σαπουνιών από προηγούμενους καθαρισμούς, ψεκάζουμε όλη την επιφάνεια του χαλιού.

Στη συνέχεια βουρτσίζουμε το χαλί με αντιστατικό πάνινο δίσκο, ο οποίος αναζωογονεί το πέλος του.
 

4) Κατέβασμα του πέλους

 
Τελευταίο στάδιο εξίσου σημαντικό, το οποίο γίνεται με μια ξύλινη βούρτσα με ίνες, με την οποία χτενίζουμε το χαλί με την φορά του πέλους για να διατηρήσει την ομοιομορφία του.

Ο Στεγνός Καθαρισμός συνιστάται για ολομέταξα, χειροποίητα, ευαίσθητα μάλλινα χαλιά, κιλίμια, handtaft με υπόστρωμα φόδρας και φυσικά για την ετήσια συντήρηση όλων των χειροποίητων χαλιών αφού τα απολυμαίνει & ζωντανεύει τα χρώματα του χαλιού δίνοντας λάμψη σε αυτό χωρίς τον κίνδυνο να ξεβάψουν τα χαλιά σας, διατηρώντας τα έτσι για πολλά, πολλά χρόνια !!!
 
Στεγνός καθαρισμός
Στεγνός καθαρισμός
Στεγνός καθαρισμός
Στεγνός καθαρισμός
 
 
 
 
 

Καθαρισμός και επισκευές χειροποίητων χαλιών episkevi-halion.gr

 
Τηλέφωνο +302109710870